Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

7 de nov. 2014

Acta Assemblea Les AMPA de Bellvitge | 4 de novembre 2014 | Escola Ramon Muntaner

4 de novembre de 2014 a les 15:30h

CENTRE AMFITRIÓ: Escola Ramon Muntaner

CENTRES ASSISTENTS: Escola Ramon Muntaner, Institut Bellvitge, Centre d’Estudis Joan XXIII. L’Institut Europa i l’Escola La Marina excusen la seva assistència.

ORDRE DEL DIA
1. Assemblea Groga
2. Els hàbits d’estudi i personals
3. Alumnat mediador a la primària
4. La LOMCE i la sentència del 25% de classes en castellà
5. El Bloc

DESENVOLUPAMENT DE L'ASSEMBLEA1. Assemblea Groga: 
L’AMPA de l’Institut Bellvitge informa que va assistir a la primera trobada de l’Assemblea Groga a LH. Explica que es vol fer una acció el 20 de desembre en contra dels concerts (diners públics) a centres d’ensenyament elitistes que segreguen per sexe al seu alumnat, discriminant-los socialment, mentre a centres públics s’han tancat línees i d’altres estan fent classe en barracots. Totes les AMPA queden convidades a participar en la propera Assemblea el 7 de novembre a les 19:30 al C/ Bruc, 46 LH (Espai Brotes).
També comenta la possibilitat d’adhesió a la ILP per una nova llei catalana que impulsa l’Assemblea Groga.

2. Els hàbits d’estudi i personals:
Les AMPA dels Instituts Europa i Bellvitge, mostren la preocupació de la manca d’hàbits no adquirits a la primària, tant d’estudi com personals, i que suposen un greu problema quan arriben a la secundària.
Acord: Redactar entre tots i totes un mena de decàleg dirigit a les famílies i als centres, que serveixi per unificar criteris i maneres de fer, per a que quan els nois i noies arribin a la secundària tinguin adquirits uns hàbits comuns que facilitin la tasca educadora del professorat als instituts.
Aquest serà un objectiu per treballar juntes aquest curs 2014-2015.

3. Alumnat mediador a la primària: 
S’informa que el servei de mediació, que existeix als Instituts, ara també es fa a la primària, al menys a l’Escola Ramon Muntaner.
Què es la Mediació?: Dirigits per un/a professor/a, mestre, un grup d’alumnes aprenen a resoldre i prevenir els conflictes que es puguin produir entre la resta de l’alumnat en un moment donat. Fora de treure conclusions del per què s’ha implantat a les escoles. Creiem que en tot cas es un element educador més, de fet, al Joan XXIII es diuen “alumnes de confiança” i actuen com a mesura preventiva.

4. La LOMCE i la sentència del 25% de classes en castellà: 
L’Escola Ramon Muntaner es una de les dues escoles afectades per aquesta sentència a Catalunya aquest curs. No totes les persones assistents a aquesta reunió som del mateix parer, hi ha qui està d’acord amb aquest punt de la LOMCE i qui està en contra, però totes compartim que aquesta situació està trastocant l'ambient d'harmonia i cordialitat a l’escola degut a les diferents opinions al respecte per part de les famílies i entenem que això no beneficia al desenvolupament acadèmic i personal dels infants. 
Enviem tota la nostra solidaritat i ànims a la comunitat educativa de l’Escola Ramon Muntaner, -i en particular a la seva directora, que ens consta no està reben suport ni recursos per part de l’administració-, per encaixar de la millor manera possible aquesta sentencia que es veu obligada a complir, dins del projecte d'escola que sempre ha desenvolupat, desitjant de tot cor que aquesta nova situació no perjudiqui la reconeguda qualitat de l'educació que s'imparteix en aquest centre.

5. Bloc: El curs passat vam comentar la possibilitat de crear un bloc amb informació de i per les AMPA del barri. Aquest curs ja serà una realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada