Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

10 de nov. 2015

Crònica de l'assemblea Les AMPA de Bellvitge | Institut Europa | 6 novembre 2015

AMFITRIONA: AMPA Institut Europa

LES AMPA ASSISTENTS: Escola Ramon Muntaner, Escola Bernat Metge, Institut Bellvitge, Institut Europa, Centre d’Estudis Joan XXIII, Institut Mercè Rodoreda (barri del Centre).
L’Escola La Marina i la Bressol El Passeig excusen la seva assistència.

DESENVOLUPAMENT DE L'ASSEMBLEA

Ha estat un espai per la coneixença i contrastar les diferents maneres que tenim de gestionar tasques similars. Aquestes venen donades en gran part per la idiosincràsia del propi centre i el seu funcionament.

L’AMPA de l’Institut Mercè Rodoreda és Junta nova i tot no sent del districte Bellvitge-Gornal, volien un primer contacte per començar a caminar juntes. Estem molt a prop físicament i l’objectiu principal és el mateix: vetllar des de l’AMPA per la millor educació possible per als i les nostres filles i donar qualitat a l’escola o institut recolzant el seu projecte educatiu.
D’altres Juntes aquest curs han renovat parcialment els seus càrrecs o treballen el relleu de la junta donat que en breu els fills acaben la seva etapa educativa al centre i per tant acaben el seu mandat.

La relació amb les respectives direccions de centre són òptimes, tot i que en alguns casos no va ser així fins passat un procés d’adaptació i confiança mútua.

Un tema a compartir va ser el preu del servei de menjador. La comparativa ens pot ajudar a trobar la millor opció.

Un dels temes principals ha estat la gestió del material escolar. D’una banda les escoles s' interessaven per la digitalització que es fa als instituts, i d’altre comparàvem la gestió de la socialització de llibres a quatre de les sis AMPA, on som les famílies qui ens encarreguem, amb més o menys implicació del centre i el professorat.
És un gran esforç i temps que dediquem a la gestió de la socialització de llibres de text, i a vegades també una càrrega econòmica per a les AMPA. En aquest sentit, creiem que fora bo que l’Ajuntament recolzi econòmicament aquest projectes als centres que el tenen implantat. L’objectiu principal es bàsicament social, aconseguir minvar la despesa familiar.

Veiem la importància de caminar juntes en el nostre dia a dia, crear lligams, optimitzar els recursos. Per exemple compartir extraescolars com als instituts Europa i Bellvitge que els i les alumnes fan juntes natació, tot i que aquest curs encara no han pogut començar per manca d’inscripcions. O obrir les convocatòries de taller-col·loqui per a mares i pares a la resta de centres. Accions i maneres de fer que, enlloc d’alimentar la barrera existent escola/institut, facilitin una continuïtat natural tant per a infants i joves com per a mares i pares, que alhora pot augmentar la implicació de les famílies, la qual es redueix moltíssim en arribar els i les filles a secundària.

Com el dia a dia personal, familiar i de la pròpia AMPA ens dificulta poder participar a altres actes educatius a la ciutat, també van ser temes de debat.

Per a la propera assemblea, que serà al C.E. Joan XXIII al gener (dia per concretar), abordarem el tema fiscal per a les AMPA.Compartim per aprendre i créixer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada