Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

31 de març 2016

Volem els patis escolars oberts al barri.

Des de l'any 2014 el pati de l'escola La Marina obre els caps de setmana i festius dins el projecte "Patis Oberts" que es du a terme a L'Hospitalet. A la resta d'escoles i instituts de Bellvitge continuem veient com infants i joves han de saltar les tanques per jugar a les pistes. Volem que més escoles s'obrin al barri, i és per això que al Consell de Districte del 29 de març hem instat de nou a l'Ajuntament per a que ampliï el projecte o engegui qualsevol altra iniciativa semblant, preferiblement de la mà de entitats o esplais del barri o la ciutat (que són bon coneixedors dels espais i de la gent), i no d'una empresa privada com als Patis Oberts.Petició:

Acabem de celebrar el 50 aniversari del nostre barri on el més rellevant ha estat la lluita veïnal per aconseguir tot el que tenim. Però ens veiem en la necessitat de continuar reclamant millores que haurien d'existir de forma natural al territori, com és l’ús dels espais públics, tant oberts com tancats, com ara els patis de les escoles i els instituts del nostre districte.

Constantment i des de l'ajuntament es duen a terme projectes relacionats amb la salut i l'esport, no obstant això, els i les nostres joves, malgrat tenir la sort de viure al “pulmó” de L’Hospitalet, tenen la desgràcia de no poder comptar amb espais suficients (tret dels bancs de parcs i passejos), per poder fer esport o altres activitats i socialitzar amb altres joves. 

Es veuen obligats a saltar les tanques de col·legis i instituts o anar als barris del Centre o Santa Eulàlia on disposen d'espais per poder jugar a bàsquet, handbol, skate, futbol o bolei; i no diguem si volen anar amb bicicleta, ja que el camí al riu o la connexió amb ciutats adjacents com El Prat, Sant Boi o Cornella és més que depriment.

Cal potenciar diferents esports. El futbol és el rei i el jovent ha de trobar el lloc on practicar-ho, però sabem que hi ha interès per fer altres coses i que es troben amb el gran inconvenient de manca d'equipaments lliures i accessibles. 

Tenint en compte:

- Que la cistella de bàsquet que hi ha al Passeig de la Baldosa acostuma a estar sempre envoltada de gent que hi juga, però només poden jugar a una banda. 

- Sabem que hi ha molts joves interessats pel vòlei, però no hi ha pràcticament espais on hi hagi xarxes. De fet hi ha un grup que de forma habitual i amb el seu propi material i hi juguen al descampat entre el CAP Ermita i l’escola Ramon Muntaner.

- Que segurament el tennis i el tennis de taula podrien ser fàcilment potenciats, també als patis de les escoles, ja que les taules que hi ha a diferents llocs del barri tenen molta afluència.

- Que l’Escola Ramon Muntaner va rebre al 2015 el premi amb més alumnes practicant esport, amb gran auge del patinatge, activitat per la qual són imprescindibles les pistes dels centres escolars. 

- Que els espais públics dels barris s’han d’aprofitar al màxim.

Les AMPA sota signants sol·licitem a l’Ajuntament de L’Hospitalet que:

Ampliï l’oferta del projecte d’escola oberta “Patis Oberts” al districte Bellvitge-Gornal, o engegui qualsevol altre iniciativa, preferiblement de la mà d’esplais/entitats del barri/ciutat, que permeti que més patis d’escoles i instituts esdevinguin espais de lleure, d’accés lliure per a infants i joves, de forma continuada i en horari no lectiu.Signen:
AMPA Escola Bernat Metge, AMPA Escola La Marina, AMPA Escola Mare de Deu de Bellvitge, AMPA Escola Ramon Muntaner, AMPA Institut Bellvitge, AMPA Institut Europa, AMPA CE Joan XXIII, AMPA Col·legi Pare Enric d'Ossó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada