Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

7 de juny 2016

AMPA C.E. Joan XXIII | TEMPS EN FAMÍLIA: Cursa Popular de Bellvitge

L'AMPA de C.E. Joan XXIII va ser una de les convidades a explicar-nos la seva experiència d'èxit vers el TEMPS DE LLEURE EN FAMÍLIA.


Per presentar-nos la Cursa Popular de Bellvitge vam tenir a representants de diferents èpoques de l’AMPA. Un d’ells va ser el Valdemar, un dels promotors de la Cursa ara fa 25 anys, deu n'hi do! Valdemar viu ara a l’Uruguai, però ens va acompanyar i deixar el seu missatge en un vídeo que vam visualitzar.

La Cursa Popular de Bellvitge organitzada per l’AMPA Joan XXIII, va néixer al 1992 i va ser la primera que va haver-hi a l’Hospitalet. Tot i que fa 25 anys que té lloc, són 21 les edicions ja que alguns anys no s’ha pogut celebrar. 

Durant 3 o 4 anys es feia al novembre o desembre i els i les participants podien triar corre 5km o 10k. Amb el temps, veient que el clima era prou dur i que la de 10km era més tècnica i també comportava més complicació d’organització, la van passat a la primavera i la van deixar en 5km per centrar-se en l’objectiu principal, que les famílies gaudeixin d’un matí d’esport en família.

La Cursa té com a objectiu esdevenir en punt de trobada de les famílies del barri, d’entitats i d’institucions, sense les quals, junt amb el suport de l’Ajuntament, no seria possible. 
Aquesta Cursa Popular, que a la darrera edició a arreplegat a uns 260 participants, també és solidària. Els diners recaptats de les inscripcions van integres a la Fundació la Vinya per a contribuir a la seva tasca de donar aliments a famílies del barri i la ciutat en risc d’exclusió social.

La Cursa està Federada i surt anunciada a revista Marató, fet que fa extensiva la participació a famílies i corredors i corredores de fora del barri i la ciutat.

De temps lliure en familia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada