Espai de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres educatius dels barris Bellvitge i Gornal de L'Hospitalet.

7 de juny 2016

AMPA escola Busquets i Punset | TEMPS en FAMÍLIA: "Scratch" i "Xerrades Galàctiques"

L'AMPA de l'escola Busquets i Punset va ser una de les convidades a explicar-nos una experiència d'èxit vers el TEMPS DE LLEURE EN FAMÍLIA.

A l’escola Buquets i Punset habitualment organitzen activitats trimestrals, tallers i sortides familiars. Fa dos anys van incorporar els tallers d’Scratch arrel de conèixer “Vailets hacklab”. Scratch es un llenguatge de programació que facilita crear histories interactives, jocs i animacions, i compartir les creacions amb altres persones a la Web.L’encarregat del taller és un pare que, tot i no formant part de la junta, s’ha engrescat molt des de l’inici. Van començar amb una prova pilot amb fills i filles de pares i mares de la junta de l’AMPA i desprès ho van fer extensiu a les famílies de 3r a 6è de primària.

El taller funciona en grups de 12 participants acompanyats per la mare o el pare. Els i les participants porten el seu propi ordinador i instal·len el programa, així poden continuar fent coses a casa. Si hi ha nens o nenes que no tenen ordinador busquen sol·lucions per a que tots i totes puguin posar-hi sense problemes.

Els continguts dels tallers passen per la pròpia introducció a l’scratch, fins a crear videojocs o fer un robot virtual. Aquest curs han comprat 4 caixes de Lego que permeten fer petits robots. El cost d’aquestes caixes de Lego, 140€ cada una, s’ha cobert amb finançament de l’AMPA i amb l’aportació de 3€ dels i les participants durant el primer curs de taller.

La intenció d’aquest tallers es promoure la creativitat entre l’alumnat i la programació dintre del currículum escolar, ja que a les escoles es bastant invisible. Que el professorat vegi que es pot fer informàtica de forma divertida. De fet, dos mestres han participat aquest curs i fins hi tot ho han portat a la classe. La programació amb scratch pot ser un vehicle per ensenyar conceptes matemàtics o físics. 

De cada taller fan un resum que pengen al bloc, fan difusió per animar a la participació a altres escoles, per exemple al Nadal, i participen a la Marató de TV3.
També ens van parlar de les “Xerrades Galàctiques”. Aquesta idea va sorgir en veure que fa dos cursos molts nenes i nenes anaven disfressats amb temàtica d’Star Wars. És reuneixen un dissabte a l’any a l’escola. Un pare, que el mateix és defineix com “molt friki” va començar explicant com es van fer les primeres pel·lícules. Posen vídeos, expliquen curiositats i anècdotes, fan preguntes, porten joguines o disfresses, o se les fan.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada